3t.cable član pokreta Fibre To The People

3t.cable član pokreta Fibre To The People

Fibre To The People – premostimo digitalni jaz u ruralnim područjima

Svakodnevno se susrećemo s vijestima o depopulizacijskim trendovima u ruralnim područjima diljem RH, osobito među mlađom populacijom koja sve više napušta sela u potrazi za karijerom u većim gradovima. Rezultat navedenog je spiralno opadanje nivoa kvalitete usluga te zanemarivanje razvoja infrastrukture u ruralnim područjima što posljedično samo pogoršava problem starenja populacije na selu. Realna je opasnost da će se gradovi nastaviti razvijati na račun i štetu ruralnih zajednica što rijetko koja vlada može smatrati politički ispravnim. To je jedan od razloga zašto vlade diljem svijeta sve više prihvaćaju širokopojasnu infrastrukturu kao najisplativije rješenje za oživljavanje ruralnih područja.

FTTH mreža omogućava dostupnost širokog spektra javnih i kulturnih usluga poput filmova, sportskih događaja, obrazovanja, eZdravstva i ostalih eUsluga populaciji u ruralnim dijelovima zemlje. Svakako je nužno prepoznati da je otvoreni širokopojasni pristup važan za ekonomski razvoj jednako kao i ceste, struja ili voda.

3t.cable je kao poduzeće koje konstantno doprinosi razvoju komunikacijskih tehnologija i već dugi niz godina njeguje svoju tradiciju inventivnosti i kvalitete prepoznalo potrebu za razvojem dugoročne i održive telekomunikacijske infrastrukture u ruralnim područjima te je s velikim zadovoljstvom i ponosom pristupilo pokretu „Fibre To The People“  čiji je misija razviti svijest o potrebi i obvezi omogućavanja otvorenog širokopojasnog pristupa svim građanima bez obzira gdje se nalazili.